All inclusive vakanties vergelijken!

Ontdek Valencia: De Perfecte Citytrip Bestemming

Deel artikel

Valencia, gelegen aan de oostkust van Spanje, is een stad die perfect is voor een onvergetelijke citytrip. Met zijn mix van historische charme, moderne architectuur, heerlijke gastronomie en zonnige stranden, biedt Valencia voor ieder wat wils. Of je nu houdt van cultuur, natuur, of lekker eten, een Citytrip Valencia zal je zeker niet teleurstellen. Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je bezoek aan deze prachtige stad.

Historische Schoonheid en Moderne Architectuur

Valencia is een stad van contrasten, waar de rijke geschiedenis hand in hand gaat met moderne innovaties. Begin je citytrip met een bezoek aan het historische stadscentrum, waar je kunt dwalen door de smalle straatjes en genieten van prachtige gebouwen zoals de kathedraal van Valencia en de indrukwekkende La Lonja de la Seda, een UNESCO-werelderfgoed. Vergeet niet om de Torre del Micalet te beklimmen voor een adembenemend uitzicht over de stad.

Aan de andere kant van het spectrum vind je de Stad van Kunsten en Wetenschappen (Ciudad de las Artes y las Ciencias), een futuristisch complex ontworpen door de beroemde architect Santiago Calatrava. Dit architectonische wonder herbergt onder andere een planetarium, een operagebouw, en het grootste aquarium van Europa. Het contrast tussen het historische centrum en deze moderne bezienswaardigheid maakt Valencia tot een unieke bestemming.

Genieten van de Valenciaanse Keuken

Geen bezoek aan Valencia is compleet zonder te genieten van de lokale keuken. De stad staat bekend als de geboorteplaats van de paella, en je kunt hier de beste versies van dit iconische gerecht proeven. Breng een bezoek aan een van de vele traditionele restaurants of “arrocerías” aan het strand van Malvarrosa, waar je kunt genieten van een heerlijke paella met uitzicht op de zee.

Naast paella biedt Valencia ook tal van andere culinaire hoogtepunten. Probeer zeker de “horchata”, een verfrissende drank gemaakt van aardamandelen, en de “fartons”, een zoet gebakje dat perfect bij deze drank past. De lokale markten, zoals de Centrale Markt (Mercado Central), zijn ook een must-see voor foodies. Hier kun je verse producten, Spaanse hammen, kazen en andere lekkernijen ontdekken.

Zon, Zee en Strand

Een van de grote voordelen van een citytrip naar Valencia is de combinatie van stad en strand. Na een dag vol sightseeing kun je ontspannen op een van de prachtige stranden van de stad. Playa de la Malvarrosa en Playa del Cabanyal zijn de populairste stranden, beide met een levendige promenade vol restaurants en cafés. Ook in september is het nog lekker weer. Op de vraag: “welke Kleding Valencia september dragen?” Is het antwoord dan ook, een  T-shirt met een korte broek ‘s middags en een vest voor ‘s avonds.

Als je wat meer rust zoekt, zijn er ook rustige stranden iets buiten de stad, zoals El Saler, gelegen in het natuurreservaat Albufera. Hier kun je genieten van een ontspannen dagje zonnen, zwemmen of zelfs een boottocht maken om de zonsondergang te bewonderen.

Valencia is dus de perfecte bestemming voor een veelzijdige citytrip. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, gastronomie, of gewoon wilt ontspannen aan het strand, deze stad heeft het allemaal. Met zijn mix van oude en nieuwe wereld, levendige sfeer en heerlijke keuken, zal Valencia je zeker verleiden en inspireren. Bereid je voor op een onvergetelijk avontuur in een van de mooiste steden van Spanje.

Gerelateerd nieuws